Uczniowie klasy siódmej i ósmej nietypowo powitali pierwszy dzień wiosny. Oba zespoły klasowe zaproponowały kulinarne powitanie wiosny. Uczniowie odnaleźli przepisy najsmaczniejszych ich zdaniem wiosennych przekąsek i sałatek i postanowili je na powitanie wiosny przygotować w szkole. Oj było w czym wybierać! Obok przepysznego tatara i chłodnika, cudownie kolorowych sałatek warzywnych i owocowych, smakosze znaleźli gofry z owocami, tortille a nawet owocowe szaszłyki i lody z najbardziej czekoladową polewą na świecie. Naszymi gośćmi były panie: dyrektor szkoły Mariola Kosmowska oraz wicedyrektor szkoły Joanna Mackiewicz. Uczniowie pracowali w zespołach, każdy mógł przedstawić swój przepis na kulinarne powitanie wiosny.
Bogactwo smaków i zapachów zaostrzało apetyty, wszystkie przysmaki szybko zniknęły z pięknie udekorowanych stołów. To był udany pomysł na powitanie wiosny!!!